vakantiemenu

- All Inclusive
- Jongeren Reizen
- Lastminutes
- Zon en Strand vak.
- Natuur en Cultuur
- Sfeer Vakantie

 

accommodaties

- Hotels
- Vakantiehuizen
- Vakantie Villa's
- Campings

 

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets
- Veerdienst

 

Stranden
Op heel Corfu vinden we voldoende stranden. Het strand van Gouvia is echter een kiezel strand wat een stukje charme wegneemt. Het strand zelf is lang en smal en draagt de titel Blue Flag Beach, dit betekend dat het strand van Gouvia aan strenge criteria voldoet op het gebied van onderhoud, reinheid en veiligheid. Op het strand van Gouvia zijn dan ook voldoende faciliteiten, er zijn strandwachten, toiletten en horeca gelegenheden. Het gebruik van water of surf schoenen zouden we wel willen aanraden.

Wanneer u op zoek bent naar een zandstrand behoort dit ook zeker tot de mogelijkheden. Met de bus of (huur)auto bent u relatief snel in een ander plaatsje of een ander strand. We kunnen u de volgende stranden op Corfu aanbevelen.

Sidári
Sidári zelf ligt aan de Noordkant en is een gezellig klein plaatsje dat beschikt over 2 kleine zandstranden, met indrukwekkende rotsformaties.

San Stefanos (Ágios Stèfanos)
Zandstrand in Noord West Corfu. Het strand is mooi gelegen aan de voet van een groene heuvel. San Stefanos staat bekend als familieplaats waardoor het strand goed geschikt is voor kinderen. 

Ágios Geórgios
Toeristische plaats met een mooi zandstrand en duinen. Niet te druk en veel watersport mogelijkheden. Vooral populair onder windsurfers!

Páleokastrítsa
De stranden van Páleokastrítsa (goede busverbinding) beschikken over het helderste water. Er zijn hier verschillende kleine baaitjes die de moeite waard zijn. Ook de mogelijkheid om met een boot de grotten te bezoeken. Páleokastrítsa is vanwege een drukke weg niet zo geschikt voor jonge kinderen

Ermónes
Een aardig zandstand met een hotel op de achtergrond. Trekt echter wat meer toeristen als aankomstplaats van de Griekse Odysseus.

Myrtiótissa
Het strand van Myrtiótissa is een fantastische plek, een uitgerekt zandstrand met glashelder water dat door een zeer steile ruwe weg wordt bereikt. Wegens de steile hellingen die het strand omringen is bouwen hier verboden. Hier dus geen hotels en barretjes maar enkel het strand met een paar kleine broodjeszaken. In onze optiek, het mooiste strand van Corfu. Is door de steile helling niet goed bereikbaar met de auto.

Glyfada
Het strand van Glyfada is één van mooiere op Corfu. Het is gelegen aan de westkant. Glyfada is zeer populair onder toeristen. Het strand draagt een Blauwe Vlag en trekt zowel zwemmers als watersporters. De plaats Glyfada is een modern kustcentrum met luxueuze hotels, restaurants en bars. Het wordt hier redelijk snel diep en er staat ook een stroming. Mensen met kinderen moeten dus opletten.

Agios Georgios
Vriendelijke plaats met mooi zandstrand. Veel toerisme en dan met name Britten (hierdoor veel resorts). Goede (water)sport en uitgaans faciliteiten.

Wanneer u op zoek bent naar rustigere stranden kunt u het best uitwijken naar Zuid Corfu. U kunt hier goed terecht in met name Issos en Santa Barbara.

Privacy | Disclaimer | Contact | Links
© Tosl Media 2007-2013